PDA

View Full Version : ALV 0%

Тотуттотам
24-04-2010, 17:54
Хочу купить грузовик из заграницы на фирму(оу) надо ли платить АLV.
Второй вопрос, может ли гражданин Финляндии снять квартиру постоянную в Германии и перевести туда жить членов семьи не граждан Финляндии а граждан России у которых есть постоянное место жительство в Финляндии.

susan
24-04-2010, 18:09
alv-0%....bez alv.

Тотуттотам
24-04-2010, 19:39
alv-0%....bez alv.
неопровержимая истина

Crest
24-04-2010, 22:12
Присоединяюсь к вопросу автора и в добавок хотел узнать о разтаможке грузовика.
На сайтах АКЕ и Таможни ничего не найти или плохо искал.

vappu
26-04-2010, 11:56
Грузовик надо растаможить (с уплатой пошлин и НДС) и пройти техосмотр, чтобы получить финские номера.

Снять квартиру в германии вы можете, но для житья там граждане России должны получать немецкий вид на жительство.

Sanyok
26-04-2010, 12:38
Грузовик надо растаможить (с уплатой пошлин и НДС) и пройти техосмотр, чтобы получить финские номера.

Снять квартиру в германии вы можете, но для житья там граждане России должны получать немецкий вид на жительство.
С какого перепуга грузовик надо растамаживать?

susan
26-04-2010, 13:14
неопровержимая истина
алв0%- означает что вы не можете вäхентää, вообше фирма покупает алвитомиа, т.е. без алв.

vappu
26-04-2010, 13:39
С какого перепуга грузовик надо растамаживать?

С того же, как любой импортный товар.

Тотуттотам
26-04-2010, 15:24
Нашел на финском форуме такую инфу, а на официальных не найти.

Kuten itsekin totesit, kuorma-autoissa ei ole autoveroa senttiäkään.

Eu:n alueella ei tulleja kanneta, eli Eu:n alueelta tuotavasta kuorma-autostakaan ei kanneta tullia.

Jos tuot uuden kuorma-auton, niin normaali 22 % alv maksetaan Suomeen, mutta jos auto on käytetty, niin alvi on maksettu ostomaahan, joten Suomessa ei makseta enää mitään veroja.

Siis selvennyksenä, jos tuot vaikkapa Saksasta MB Sprinter kuorma-auton, et joudu maksamaan mitään veroja/tulleja. Ainoat kustannukset ovat katsastuskulut.

vappu
26-04-2010, 15:30
Jos tuot uuden kuorma-auton, niin normaali 22 % alv maksetaan Suomeen, mutta jos auto on käytetty, niin alvi on maksettu ostomaahan, joten Suomessa ei makseta enää mitään veroja.

.

Если машина б/у, то осторожнее. Старая может не пройти техосмотр - требования к грузовикам ужесточались последнее время.

Тотуттотам
26-04-2010, 15:39
Если машина б/у, то осторожнее. Старая может не пройти техосмотр - требования к грузовикам ужесточались последнее время.
Хочу купить примерно 2005 года выпуска, и ехать за машиной сам чтобы проверить на месте. Второй вариант заказать чтоб привезли но тогда точно кота в мешке можно получить.

vappu
26-04-2010, 16:32
Если такая старая, то ничего. Вот на этмом многие попадают:
http://www.volvotrucks.com/dealers-vtc/fi-fi/Kayttoauto_Oy/trucks/environment/euro4_euro5/Pages/Euro4_Euro5.aspx (у вольво взяла, потому что на одной страничке хорошо изложено).

Crest
26-04-2010, 23:30
Yleistä autoveron maksuvelvollisuudesta

Autovero on suoritettava ennen ajoneuvon rekisteröintiä tai käyttöönottoa Suomessa. Käyttöönotolla tarkoitetaan ajoneuvon käyttöä liikenteeseen Suomen alueella myös silloin, kun ajoneuvoa ei ole rekisteröity Suomessa. Ajoneuvolain 66 §:n 1 momentin mukaan ajoneuvon ensirekisteröinnin yhtenä edellytyksenä on, että ajoneuvoon kohdistuvan veron tai maksun suorittamisesta esitetään selvitys.

Autovero on suoritettava:
• henkilöautosta (M1- ja M1G-luokat), jonka omamassa on alle 6 000 kilogrammaa
• pakettiautosta (N1- ja N1G-luokat)
• linja-autosta (M2- ja M3-luokat), jonka oma massa on alle 1 875 kilogrammaa
• moottoripyörästä (L3e- ja L4e-luokka)
• kolmipyörästä (L5e-luokka) ja nelipyörästä (L7e-luokka).

Autoverosta ovat vapaita:
• henkilöauto, jonka omamassa on vähintään 6 000 kilogrammaa
• linja-auto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa
• kuorma-auto (N2- ja N3-luokat)
• matkailuauto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa ja asunto-osan sisäkorkeus on vähintään 1,90 metriä
• pelastusauto
• sairasauto
• hautaustoimintaa harjoittavan yrityksen omistama ruumisauto
• eläinlääkärintointa harjoittavan eläinlääkärin omistama eläinlääkintäauto
• luvanvaraisessa henkilöliikenteessä käytettävä invataksi
• mopo (L1e- ja L2e-luokat)
• kevyt nelipyörä (L6e-luokka)