View Full Version : ALV 0%
Тотуттотам
24-04-2010, 17:54
Хочу купить грузовик из заграницы на фирму(оу) надо ли платить АLV.
Второй вопрос, может ли гражданин Финляндии снять квартиру постоянную в Германии и перевести туда жить членов семьи не граждан Финляндии а граждан России у которых есть постоянное место жительство в Финляндии.
Тотуттотам
24-04-2010, 19:39
alv-0%....bez alv.
неопровержимая истина
Присоединяюсь к вопросу автора и в добавок хотел узнать о разтаможке грузовика.
На сайтах АКЕ и Таможни ничего не найти или плохо искал.
Грузовик надо растаможить (с уплатой пошлин и НДС) и пройти техосмотр, чтобы получить финские номера.
Снять квартиру в германии вы можете, но для житья там граждане России должны получать немецкий вид на жительство.
Грузовик надо растаможить (с уплатой пошлин и НДС) и пройти техосмотр, чтобы получить финские номера.
Снять квартиру в германии вы можете, но для житья там граждане России должны получать немецкий вид на жительство.
С какого перепуга грузовик надо растамаживать?
неопровержимая истина
алв0%- означает что вы не можете вäхентää, вообше фирма покупает алвитомиа, т.е. без алв.
С какого перепуга грузовик надо растамаживать?
С того же, как любой импортный товар.
Тотуттотам
26-04-2010, 15:24
Нашел на финском форуме такую инфу, а на официальных не найти.
Kuten itsekin totesit, kuorma-autoissa ei ole autoveroa senttiäkään.
Eu:n alueella ei tulleja kanneta, eli Eu:n alueelta tuotavasta kuorma-autostakaan ei kanneta tullia.
Jos tuot uuden kuorma-auton, niin normaali 22 % alv maksetaan Suomeen, mutta jos auto on käytetty, niin alvi on maksettu ostomaahan, joten Suomessa ei makseta enää mitään veroja.
Siis selvennyksenä, jos tuot vaikkapa Saksasta MB Sprinter kuorma-auton, et joudu maksamaan mitään veroja/tulleja. Ainoat kustannukset ovat katsastuskulut.
Jos tuot uuden kuorma-auton, niin normaali 22 % alv maksetaan Suomeen, mutta jos auto on käytetty, niin alvi on maksettu ostomaahan, joten Suomessa ei makseta enää mitään veroja.
.
Если машина б/у, то осторожнее. Старая может не пройти техосмотр - требования к грузовикам ужесточались последнее время.
Тотуттотам
26-04-2010, 15:39
Если машина б/у, то осторожнее. Старая может не пройти техосмотр - требования к грузовикам ужесточались последнее время.
Хочу купить примерно 2005 года выпуска, и ехать за машиной сам чтобы проверить на месте. Второй вариант заказать чтоб привезли но тогда точно кота в мешке можно получить.
Если такая старая, то ничего. Вот на этмом многие попадают:
http://www.volvotrucks.com/dealers-vtc/fi-fi/Kayttoauto_Oy/trucks/environment/euro4_euro5/Pages/Euro4_Euro5.aspx (у вольво взяла, потому что на одной страничке хорошо изложено).
Yleistä autoveron maksuvelvollisuudesta
Autovero on suoritettava ennen ajoneuvon rekisteröintiä tai käyttöönottoa Suomessa. Käyttöönotolla tarkoitetaan ajoneuvon käyttöä liikenteeseen Suomen alueella myös silloin, kun ajoneuvoa ei ole rekisteröity Suomessa. Ajoneuvolain 66 §:n 1 momentin mukaan ajoneuvon ensirekisteröinnin yhtenä edellytyksenä on, että ajoneuvoon kohdistuvan veron tai maksun suorittamisesta esitetään selvitys.
Autovero on suoritettava:
• henkilöautosta (M1- ja M1G-luokat), jonka omamassa on alle 6 000 kilogrammaa
• pakettiautosta (N1- ja N1G-luokat)
• linja-autosta (M2- ja M3-luokat), jonka oma massa on alle 1 875 kilogrammaa
• moottoripyörästä (L3e- ja L4e-luokka)
• kolmipyörästä (L5e-luokka) ja nelipyörästä (L7e-luokka).
Autoverosta ovat vapaita:
• henkilöauto, jonka omamassa on vähintään 6 000 kilogrammaa
• linja-auto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa
• kuorma-auto (N2- ja N3-luokat)
• matkailuauto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa ja asunto-osan sisäkorkeus on vähintään 1,90 metriä
• pelastusauto
• sairasauto
• hautaustoimintaa harjoittavan yrityksen omistama ruumisauto
• eläinlääkärintointa harjoittavan eläinlääkärin omistama eläinlääkintäauto
• luvanvaraisessa henkilöliikenteessä käytettävä invataksi
• mopo (L1e- ja L2e-luokat)
• kevyt nelipyörä (L6e-luokka)
[russian.fi, 2002-2014]