Просмотр одиночного сообщения
Old 23-06-2010, 11:12   #306
Veonika
SLAVA UKRAINI
 
Аватар для Veonika
 
Сообщений: 15,444
Проживание: Espoo
Регистрация: 20-09-2004
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от belaja
а ссылку?).


Helsingin Sanomat 23.06.2010

Pienet keskustelufoorumit voivat lietsoa turhaa pelkoa

Polina Kopylova

Helsingin Sanomat (Mielipide 20. 6.) julkaisi Veronika Solovianin kirjoituksen "Mihin maahanmuuttajat tarvitsevat omaa parlamenttia?", jossa hän "mallikkaasti kotoutuneena maahanmuuttajana" ihmettelee siirtolaisparlamentin perustamista.

Hänen mielestään siirtolaisparlamentti edistää maahanmuuttajien eriytymistä kantaväestöstä. Hän viittaa myös venäjänkielisen Russian.fi-keskustelupalstan käyttäjiin, joilta hän "ei saanut ymmärrystä, mitä etuja parlamentti oikein palvelisi" kuitenkaan mainitsematta keskustelijoiden määrää.

Harmi, että Solovian ei mainitse siirtolaisparlamentin vertailukohteeksi esimerkiksi Saamelaiskäräjiä. Niiden tarkoitus on edistää tasa-arvoa eikä eristää saamelaisia.

Voisi tässä yhteydessä muistaa ulkosuomalaisten parlamentinkin, joka edustaa Amerikan, Australian ja Ruotsin suomalaistaustaisia.

Kahdeksan vuotta Suomessa asuttuani voin olettaa, että vapaaehtoisvoimin toimiva suomenkielinen neuvotteluelin, jossa käsitellään yhteiskunnallisia kysymyksiä, kotouttaisi maahanmuuttajia ja muun muassa venäjänkielisiä tehokkaammin kuin esimerkiksi yllämainittu "suosittu Russian.fi" -palsta (edellinen nimi Suomi.ru), jonka ylläpitäjänä Solovian ylpeästi esittäytyy. Palstalla muun muassa lietsotaan runsaasti pelkoa ja epäluuloja suomalaisia kohtaan. Jos käyttäjä kysyy neuvoa vaikeaan tilanteeseen, vastaukseksi tulee kymmeniä kauhutarinoita siitä, miten muille kävi huonosti "ryssävihan" takia.

Myös lastensuojelutapauksia palstalla jauhetaan loputtomiin ja kiistellään suomalaisesta kasvatusmenetelmästä, josta venäläistaustaisilla keskustelijoilla ei usein ole tarpeeksi tietoja. Näin nettipalsta eristää ihmisiä epäluuloilla, huhuilla ja väärillä tulkinnoilla.

Väkisin tulee mieleen, että kirjoittajan vastenmielisyys siirtolaisparlamenttia kohtaan perustuu pelkoon. Jospa venäjänkieliset kotoutuisivat siirtolaisparlamentin ja oma-aloitteellisuutensa avulla niin hyvin, etteivät he moista venäjänkielistä palstaa enää tarvitsisi?

venäjänkielinen toimittaja
Helsinki

-----------------

"You have to sit by the side of a river a very long time before a roast duck will fly into your mouth." -G. Kawasaki
 
0
 
0
    Ответить с цитированием