Просмотр одиночного сообщения
Old 07-10-2021, 19:53  
K@rina
Пользователь
 
Аватар для K@rina
 
Сообщений: 998
Проживание: город больших огней
Регистрация: 30-03-2011
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от lor2
я не владею финским и пока нет времени особо начать заниматься чем то чтоб им начать владеть. может позже.

Ну тогда через гугл переведите, это касается как раз вашего случая http://www.te-palvelut.fi/tyonhakij...turva/karenssi:

Цитата:
Palveluista kieltäytyminen tai keskeyttäminen:

- Jos aiheutat omalla menettelylläsi sen, ettei sinulle voida järjestää työllistymistä edistäviä palveluja, sinun katsotaan kieltäytyneen palvelusta.

- Jos kieltäydyt ilman pätevää syytä työ- tai koulutuskokeilusta tai muusta työllistymistä edistävästä palvelusta, menetät oikeutesi työttömyysetuuteen 60 päiväksi. Palvelusta ei ole välttämättä sovittu työllistymissuunnitelmassasi tai sen korvaavassa suunnitelmassa.

- Jos keskeytät palvelun tai eroat siitä ilman pätevää syytä, menetät oikeutesi työttömyysetuuteen 60 päiväksi. Kieltäytymistä vastaa tilanne, jossa itse aiheutat sen, ettei sinua valita koulutukseen.

- Jos et osallistu kotoutumisaikana alkukartoitukseen tai kotoutumiskoulutukseen (ml. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna), menetät oikeutesi työttömyysetuuteen 60 päiväksi.

Päteviä syitä kieltäytyä palvelusta:

- Palvelu ei ole terveydentilasi tai työ- ja toimintakykysi huomioon ottaen sinulle sopivaa.

- Päivittäinen matka palvelun järjestämispaikalle ylittää keskimäärin kolme tuntia.

- Palvelun järjestäjä olennaisesti laiminlyö vastuutaan palveluun osallistuvan työturvallisuudesta tai palvelun järjestämistä koskevaa lainsäädäntöä tai palvelusta tehdyn sopimuksen ehtoja.

- Palvelu poikkeaa olennaisesti työllistymissuunnitelmassa tai sen korvaavassa suunnitelmassa sovitusta.

- Työvoimakoulutuksesta voi kieltäytyä tai sen voi keskeyttää, jos ammattialan työ ei ole terveydentilasi ja työkykysi huomioon ottaen sinulle sopivaa tai sinun ja huollettaviesi toimeentulo ei ole kohtuullisesti turvattu koulutuksen aikana. Kohtuullinen toimeentulo on oikeutesi työttömyysetuuden tasoisiin etuuksiin.
 
0
 
0
    Ответить с цитированием