![]() |
ALV 0%
Хочу купить грузовик из заграницы на фирму(оу) надо ли платить АLV.
Второй вопрос, может ли гражданин Финляндии снять квартиру постоянную в Германии и перевести туда жить членов семьи не граждан Финляндии а граждан России у которых есть постоянное место жительство в Финляндии. |
alv-0%....bez alv.
|
Цитата:
неопровержимая истина |
Присоединяюсь к вопросу автора и в добавок хотел узнать о разтаможке грузовика.
На сайтах АКЕ и Таможни ничего не найти или плохо искал. |
Грузовик надо растаможить (с уплатой пошлин и НДС) и пройти техосмотр, чтобы получить финские номера.
Снять квартиру в германии вы можете, но для житья там граждане России должны получать немецкий вид на жительство. |
Цитата:
С какого перепуга грузовик надо растамаживать? |
Цитата:
алв0%- означает что вы не можете вäхентää, вообше фирма покупает алвитомиа, т.е. без алв. |
Цитата:
С того же, как любой импортный товар. |
Нашел на финском форуме такую инфу, а на официальных не найти.
Kuten itsekin totesit, kuorma-autoissa ei ole autoveroa senttiäkään. Eu:n alueella ei tulleja kanneta, eli Eu:n alueelta tuotavasta kuorma-autostakaan ei kanneta tullia. Jos tuot uuden kuorma-auton, niin normaali 22 % alv maksetaan Suomeen, mutta jos auto on käytetty, niin alvi on maksettu ostomaahan, joten Suomessa ei makseta enää mitään veroja. Siis selvennyksenä, jos tuot vaikkapa Saksasta MB Sprinter kuorma-auton, et joudu maksamaan mitään veroja/tulleja. Ainoat kustannukset ovat katsastuskulut. |
Цитата:
Если машина б/у, то осторожнее. Старая может не пройти техосмотр - требования к грузовикам ужесточались последнее время. |
Цитата:
Хочу купить примерно 2005 года выпуска, и ехать за машиной сам чтобы проверить на месте. Второй вариант заказать чтоб привезли но тогда точно кота в мешке можно получить. |
Если такая старая, то ничего. Вот на этмом многие попадают:
http://www.volvotrucks.com/dealers-...uro4_Euro5.aspx (у вольво взяла, потому что на одной страничке хорошо изложено). |
Yleistä autoveron maksuvelvollisuudesta
Autovero on suoritettava ennen ajoneuvon rekisteröintiä tai käyttöönottoa Suomessa. Käyttöönotolla tarkoitetaan ajoneuvon käyttöä liikenteeseen Suomen alueella myös silloin, kun ajoneuvoa ei ole rekisteröity Suomessa. Ajoneuvolain 66 §:n 1 momentin mukaan ajoneuvon ensirekisteröinnin yhtenä edellytyksenä on, että ajoneuvoon kohdistuvan veron tai maksun suorittamisesta esitetään selvitys. Autovero on suoritettava: • henkilöautosta (M1- ja M1G-luokat), jonka omamassa on alle 6 000 kilogrammaa • pakettiautosta (N1- ja N1G-luokat) • linja-autosta (M2- ja M3-luokat), jonka oma massa on alle 1 875 kilogrammaa • moottoripyörästä (L3e- ja L4e-luokka) • kolmipyörästä (L5e-luokka) ja nelipyörästä (L7e-luokka). Autoverosta ovat vapaita: • henkilöauto, jonka omamassa on vähintään 6 000 kilogrammaa • linja-auto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa • kuorma-auto (N2- ja N3-luokat) • matkailuauto, jonka omamassa on vähintään 1 875 kilogrammaa ja asunto-osan sisäkorkeus on vähintään 1,90 metriä • pelastusauto • sairasauto • hautaustoimintaa harjoittavan yrityksen omistama ruumisauto • eläinlääkärintointa harjoittavan eläinlääkärin omistama eläinlääkintäauto • luvanvaraisessa henkilöliikenteessä käytettävä invataksi • mopo (L1e- ja L2e-luokat) • kevyt nelipyörä (L6e-luokka) |
| Часовой пояс GMT +3, время: 17:18. |