Просмотр одиночного сообщения
Old 03-12-2008, 15:21   #101
xaмBLE_OPINION
Registered User

Проживание: В самом лучшем
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от kisumisu
tää on perseesta, sun huomatus
monikultturisuus on rikkaus, eikä pahe. Jos et osa sitä hyödyntää, niin se on sun vika.
Maailmaassa kaikki kansat ja valtiot hyödyntävät monikultuurisuuta esim. keittiössä - muuten olisit vieläkin syönyt paleltuneita pottuja ja lanttua ja asuisit metsässä maakuopassa eikä matkustanut mihinkään Suomen rajojen ulkopuolelle

Tätä voisin kommentoida siltä kannalta, ettei monikulttuurisuuteen voi pakottaa erityisesti alistamalla ja pilkkaamalla opponenttia lauseella "...muuten olisit vieläkin syönyt paleltuneita pottuja ja lanttua ja asuisit metsässä maakuopassa eikä matkustanut mihinkään Suomen rajojen ulkopuolelle...". Tämä on minun mielestäni selvä ylimielisyyden ilmaisu, joka loukkaa ei vaan yhtä ihmistä, mutta koko kansaa.
Käsitys, että suomalaiset söivät paleltuneita pottuja, on aivan väärä; Suomen eri alueilla on omia ruokia ja ruokaan liittyviä ohjeita, eikä ikivanja kalakukko mikä paleltunut pottu ole. Oikea monikulttuurisuus ei mittaa eri keittiöt samalla mitalla vaan hyödyntää kaikkia tasa-arvoisesti.

Хотелось бы откомментировать это высказывания с той позиции, что ко многокультурности невозможно принудить, особенно если унижать оппонента и издеваться над ним, утверждая, что "без (многокультурности) ты бы ел мерзлую картошку и брюкву, и жил в землянке в лесу, и никогда бы не выбрался из Финляндии". С моей точки зрения, это высокомерие, которое оскорбляет не только конкретного человека, но и весь народ. Представление, что, дескать, финны ели мерзлую картошку, в корне неверно; в разных регионах Финляндии есть свои традиционные блюда и рецепты, да и пирог "калакукко" - вовсе не мерзлая картошка. Подлинная многокультурность не в том, чтобы измерять достоинства кухонь разных народов по одной линейке, но в том, чтобы на равных использовать все их достоинства.

0

0