Цитата:
|
Сообщение от Laska
Уточнение, не иностранцу, а иностранцу, получившему специальность в Финляндии.
Время уже прошло..примерно так
http://www.finlex.fi/
Suomessa tutkinnon suorittaneella ulkomaalaisella on oikeus tehdä ansiotyötä 45 §:n 1 momentin 1 kohdan tai 47 §:n 1 momentin 2 kohdan nojalla myönnetyllä oleskeluluvalla ilman 72 §:n 1 momentin mukaista harkintaa.
www.migri.fi
Olet oikeutettu tutkinnon Suomessa suorittaneena tekemään ansiotyötä ilman työntekijän oleskelulupaa, eli sinulle voidaan myöntää oleskelulupa ilman työvoimapoliittista harkintaa (lupaharkinta ilman työ- ja elinkeinotoimiston osapäätöstä ).
Valmistumisen ja työn perusteella haetun luvan välille ei ole asetettu aikarajaa. Olet esimerkiksi voinut valmistua Suomessa jo useita vuosia sitten ja sinulla on tutkinnon suorittaneena oikeus työperusteiseen lupaan ilman työvoimapoliittista harkintaa (työ- ja elinkeinotoimiston osapäätöstä ).
Обжаловать не пришлось, если нужно более точно, узнайте юриста.
|
Век живи, век учись. Получается, что у 3-х человек,в т.ч. и у моего мужа, при рассмотрении ОЛ были нарушения закона - т.к. ТЕ давала свое заключение, более того - было обязательное требование к работодателю обосновать необходимость принять на работу данного конкретного иностранца, дать объявление о вакансии, и т.д. Хотя устраивались на работу по специальности, полученной здесь...
|