Просмотр одиночного сообщения
Old 26-02-2020, 09:41   #114
svldsmnn
Пользователь

Проживание:
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от ~aurinko~
Вот что пишут.

"Henkilökortti sairausvakuutustiedoin
Henkilökorttiin ei enää merkitä sairausvakuutustietoja. Vuonna 2017 myönnettyä henkilökorttia ei voi käyttää Kela-kortin sijasta. Aiemmin myönnettyä, sairausvakuutustiedot sisältävää henkilökorttia voi edelleen käyttää Kela-kortin sijasta esimerkiksi lääkäriasemilla tai apteekeissa. Korttiin on voitu merkitä esimerkiksi tiedot erityiskorvattavista lääkkeistä, työpaikkakassaan kuulumisesta ja määräaikaisesti sairausvakuutetun vakuuttamisaika."

https://www.kela.fi/kela-kortti

Куда нужна кела-карта, туда хенкилёкортти более не годится. Ну да. Но вот есть ли ссылка, согласно которой именно кела-карта нужна для муниципальных поликлиник и больниц?

По вашей же самой ссылке пишут про частные поликлиники, а про муниципальные почему-то не пишут ничего:

« Korttia näyttämällä saat apteekeissa ja useilla yksityisillä lääkäriasemilla suorakorvauksen kuluistasi, jolloin niistä vähennetään suoraan Kela-korvaus.»

То что у вас на опыте ее спрашивают в городских поликлиниках не говорит о ее необходимости, только о достаточности. Ее спрашивают, потому что она в отличие от хенкилёкортти бесплатная, а значит более вероятно есть у местных. На ней написан ваш хенкилётуннус, и штрих-код на обратной стороне содержит только его. Хенкилётуннуса им достаточно, чтобы проверить в регистре населения, есть ли котикунта. (Кела пишет : "Julkisen terveydenhuollon toimintayksiköt, kuten terveyskeskukset, tarkistavat väestötietojärjestelmästä potilaan kotikuntatiedot.")

Вот сама кела пишет про похожий случай, где человек приехал, беремен и хочет здравоохранения без кела-карты. Кела отвечает, что достаточно котикунты, о которой решает Digi- ja väestötietovirasto, бывший магистрат.
https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=113&t=75115

0

0