Просмотр одиночного сообщения
Old 14-09-2020, 21:29   #27
Lanima
Гость

Проживание:
Цитата:
Сообщение от vigas
конечно, если они не найдут ответа, то напишут вопрос в мигри. Я же говорю, что не всегда с первого раза можно понять закон. Бывает написано одно, а на деле выглядит иначе.
Вот например, в первом абзаце пишет, что в случае смерти или отъезда супруга из страны для другого супруга сохраняются права. А во втором абзаце пишут только про смерть, про отъезд не упомянуто. Это что? Недописка?

161 d § (23.3.2007/360)
Perheenjäsenen oleskeluoikeuden säilyminen unionin kansalaisen kuoltua tai poistuttua Suomesta
Unionin kansalaisen kuolema tai poistuminen maasta ei vaikuta hänen sellaisen perheenjäsenensä oleskeluoikeuteen, joka on unionin kansalainen. Perheenjäsenen on kuitenkin ennen pysyvän oleskeluoikeuden saamista täytettävä 158 a §:n 1 momentissa säädetyt edellytykset.

Unionin kansalaisen perheenjäsen, joka itse ei ole unionin kansalainen ja joka on oleskellut Suomessa perheenjäsenenä vähintään yhden vuoden ajan ennen unionin kansalaisen kuolemaa, ei menetä oleskeluoikeuttaan tämän kuollessa. Ennen kuin perheenjäsen saa oikeuden pysyvään oleskeluun, hänen oleskeluoikeuteensa sovelletaan vaatimusta, jonka mukaan hänen on voitava todistaa olevansa työntekijä tai itsenäinen ammatinharjoittaja taikka että hänellä on itseään ja perheenjäseniään varten riittävät varat niin, että hän ja hänen perheenjäsenensä eivät oleskelunsa aikana muodostu rasitteeksi Suomen sosiaalihuoltojärjestelmälle, ja kattava sairausvakuutusturva Suomessa taikka että hän on nämä edellytykset täyttävän unionin kansalaisen Suomeen jo muodostuneen perheen jäsen. Tällainen perheenjäsen säilyttää oleskeluoikeutensa yksinomaan henkilökohtaisten perusteiden nojalla.

Законы так и написаны, что охватывают ситуацию в целом, но у каждого свои нюансы. Надо проконсультироваться по вашей конкретной ситуации и уж точно не на форуме. Смысл жонглировать цитатами из законодательства, если вы даже не можете их сами перевести? Вы же не будете спрашивать совета, вот если нога зачесалась, само пройдет или срочно ампутировать ) К врачу надо, специалисту. Вы б еще на автобусной остановке у людей спросили, а вот что мне делать если...
Если есть рабочее место,то за него лучше держаться до получения ВНЖ, если пока нет других гарантированных оснований для пребывания в Финляндии.
На курсах язык толком не выучить, основы только, а они у вас уже несомненно есть, раз вы здесь уже год работаете.
Насчет мужа-то не ответили Он насовсем хочет уехать или как?

0

0