Цитата:
|
Сообщение от Chuhna
Полномочия дает не ВР, а закон.
"11 § (8.6.2006/448)
Таркастаян я йäрэстыксенвалвоян оикеудет я вастуу
Таркастаялла он оикеус оттаа киинни илман асианмукаиста маткалиппуа олева маткустая, ёка еи луотеттавасти селвитä хенкилöллисыыттääн. Таркастая вои мыöс поистаа тäллаисен маткустаян кулкунеувоста таи 1 §:н 2 моментисса таркоитетулта лаитуриалуеелта, ёллеи се маткустаян икä я муут сеикат хуомиоон оттаен оле кохтуутонта таи аихеута ваараа маткустаян тервеыделле. Йоллеи киинниотеттуа поистета кулкунеувоста таи еделлä таркоитетулта лаитуриалуеелта, таркастаян он виивыттелемäттä луовутеттава хäнет полиисин халтуун. Таркастуксесса апуна олевалла йäрэстыксенвалвоялла он оикеус таркастаян пыыннöстä антаа маткустаян киинниоттамисекси, поистамисекси таи полиисин халтуун луовуттамисекси тарвиттаваа апуа. Самоин еделлытыксин куин таркастая вои мыöс таркастуксесса авустава йäрэстыксенвалвоя илман таркастаян пыынтöäкин поистаа маткалипуттоман маткустаян кулкунеувоста таи еделлä таркоитетулта лаитуриалуеелта.
Йос маткустая коеттаа вастаринтаа текемäллä вäлттää киинни оттамисен, полиисин луо тоимиттамисен таикка кулкунеувоста таи 1 §:н 2 моментисса таркоитетулта лаитуриалуеелта поистамисен, таркастаялла он оикеус кäыттää селлаисиа тоименпитеен суориттамисекси тарпееллисиа воимакеиноя, ёита воидаан питää пуолустеттавина, кун отетаан хуомиоон техтäвäн тäркеыс я киирееллисыыс, вастариннан ваараллисуус, кäытеттäвиссä олеват воимаварат секä муут тилантеен коконаисарвостелуун лииттывäт сеикат. Сама оикеус он таркастаян апуна олевалла йäрэстыксенвалвоялла.
Воимакеиноэн кäытöн лииоиттелуста сääдетääн рикослаин (39/1889) 4 лувун 6 §:н 3 моментисса я 7 §:ссä.
Таркастаялла я йäрэстыксенвалвоялла он 1 я 2 моментисса таркоитетуисса тапауксисса оикеус саада вирка-апуа полиисилта."
Ну и что еще напоследок: учиться, учиться и еще раз учиться. А до этого не выставлять свои "думки" на обозрение.
|
а это уже твои додумки, что именно так было: joka ei luotettavasti selvitä henkilöllisyyttään.
да konduktööri и tarkastaja / järjestyksenvalvoja одна и та же должность?
|